Stresul – cum l-am putea combate?!

Cu toții am experimentat stresul în viața de zi cu zi, mai ales atunci când ne simțim supraîncărcați și ne luptăm să facem față cererilor tot mai complexe. Right? Aceste cereri pot fi legate de finanțe, de locul de muncă, de relații și de alte situații, esențial este că orice lucru care reprezintă o provocare reală sau este percepută ca atare, poate provoca stres. Pentru noi, în special, provocările majore sunt examenele așa că astăzi haideți să vorbim despre cum putem scăpa de stres.

Știai că....

  • stresul este afecţiunea comună de care suferă tot mai mulţi români?”
  • 98% dintre oameni suferă din cauza bolii secolului?!

 

98% dintre români sunt afectaţi de stres, dar mai puţin de jumătate dintre ei se tratează, potrivit datelor unei companii de cercetare de piaţă, care a realizat un sondaj de opinie pe un eşantion de o mie de persoane.

Pentru 78% dintre respondenţi, locul de muncă este principalul factor de stres, urmat de relaţia cu superiorii ori colegii de muncă. Asta în vreme ce, pentru 27% dintre cei care au participat la studiu, problemele în familie sunt cele care provoacă nervozitate.

Abia în faza de epuizare, persoanele conştientizează efectele stresului.”

În condiţiile în care tot mai mulţi români suferă din cauza stresului, medicina pare să fi găsit o soluţie care să ne ajute să trecem mai uşor peste situaţiile dificile din viaţa noastră. Dar, până la medicină, mai știu eu o soluție feicientă care te poate salva. Vrei să o aflii și tu? Sau mai bine zis să o aplici în viața ta?

Cum poți scăpa de el? Iată 3 metode simple!

  1. Relaxează-te! 

Un exerciţiu simplu de autohipnoză ne poate ajuta să intrăm foarte repede și ușor într-o stare de transă hipnotică, respectiv ne va ajuta să ne relaxăm profund. Cum îl punem în practică?

Stai confortabil pe scaun cu tălpile lipite de podea. Acum trage puternic aer în piept, inspirând pe nas. În același timp ridică privirea, cât mai mult cu putință în sus, doar privirea, capul rămâne nemișcat. În acest fel vom ajunge cu ochii „dați peste cap', în timp ce capul rămâne în poziție verticală, ca și cum am privi un punct interior, în creștetul capului. Menținem respirația și numărăm în minte 1, 2, 3. Lăsăm apoi privirea să coboare lent, foarte lent în jos în timp ce expirăm lent, controlat, pe gură. Pleoapele coboară lent, în final ochii închizându-se lent, natural, iar respirația devine și ea profundă și naturală. Repetă de minim 3 ori sau de ori de câte ori este nevoie pentru a adânci starea de transă. Atenționare! Nu face niciodată exerciții de relaxare sau intrare în transa hipnotică în timp ce ești la volan sau operezi cu diverse aparate, utilaje, etc. Alege pentru asta întotdeauna un mediu liniștit, sigur, în care pe cât posibil să nu fii deranjat cât durează exercițiul tău de relaxare! Fă acest exercițiu ori de câte ori simți nevoia să te relaxezi și destresezi, mai întâi exercițiul așa cum este descris, apoi ideal ar fi să asculți o înregistrare care să te ajute să te relaxezi și mai mult.

  1. Mişcă-te! 

Eliberarea de endorfine şi concentrarea pe corpul tău te va face să te simţi mai bine, exercitiile fizice ajutand sistemul nervos să se relaxeze. În loc să te concentrezi pe gândurile tale, concentrează-te pe corpul tău

  1. Fă câteva schimbări benefice în viaţa ta! 

Atunci când te lupţi cu stresul e foarte posibil să nu mai urmezi cursul firesc al vieţii tale. Somnul, apetitul, energia îţi vor fi afectate. Este un moment în care trebuie să măreşti efortul pentru o viaţă sănătoasă: orientează-te către o alimentație sănătoasă, apucă-te de un sport nou, relaxează-te înainte de somn.

 

Cum poți scăpa de stresul examenelor?

Îți poți achiziționa cele mai structurate cărți din România la niște prețuri accesibile. Intră acum pe https://invatacusucces.com/ și alegeți  cărțile potrivite. Profită și bucură-te de cele mai interesante cărți. Au un design frumos, atractiv și sunt structurate astfel încât să poți învăța cât mai ușor posibil.

 

Ne vedem și lunea viitoare cu un nou articol pe blog! .) Până atunci mult spor la învâțat și lasă stresul deoparte!

← Postări vechi Postări noi →

Blog's

RSS

Înțelegerea textului este un aspect important?

     De cele mai multe ori oamenii greșesc pentru că nu au înțeles adevăratul sens al unui cuvânt. ,frază sau text. Astăzi vom aborda...

Citește mai mult

Ce reprezintă educația ?

    Indiferent despre ce fel de educație vorbim, fiecare dintre noi suntem posesorii uneia dintre aceste tipuri de formare care a luat naștere de-a...

Citește mai mult