Înțelegerea textului este un aspect important?

     De cele mai multe ori oamenii greșesc pentru că nu au înțeles adevăratul sens al unui cuvânt. ,frază sau text. Astăzi vom aborda puțin câteva subiecte în strânsă legătură cu realitatea noastră , deși nu mulți dintre noi își dau seama cum sau unde s-a produs greșeala ce ne-a ruinat scopul propus.

     Cel mai important aspect în cadrul unui examen , a unei întâlniri profesionale sau a oricărui alt eveniment din viața noastră , este înțelegerea mesajului pe care noi îl primim. Dacă mesajul nu este înțeles, neclaritatea ,stresul și presiunea își vor face simțită prezența . Ne vom raporta la un examen care urmează a fi sustinut din viața oricărei persoane , fie că este vorba despre Evaluarea Națională , Bacalaureat , un examen în scop profesional sau personal . Instinctul primordial este de a citi ceea ce ni se oferă iar mai apoi ,,zburăm’’ spre rezolvarea exercițiului. Lucrurile nu stau de cele mai multe ori chiar așa , în astfel de situații sărim peste etapa numită ,,înțelegerea’’. Mulți dintre noi am susținut si vom susține examene școlare în cadrul învățământului românesc , iar mulți elevi au dat greș din cauza acestei etape sărite , înțelegerea. Fie că vorbim de Evaluarea Națională sau Bacalaureat , materia obligatorie la care toți elevii români participă este limba și literatura română. Câți dintre noi am greșit sau poate chiar eșuat din cauza neînțelegerii unui cuvânt , sau a unei fraze mai lungi? Atunci când ceva nu este clar , singura soluție este păstrarea calmului și activarea unui mic ,,beculeț’’ din interiorul creierului.

    Asimilarea, concentrarea și rezoluționarea sunt cele mai importante caracteristici atunci când suntem blocați într-o situatie dezavantajoasă . În schimb, panica și incertitudinea sunt doar factori negativi care nu vor îmbunătăți situația sub nicio formă. Sunt sigură ca toți cunoaștem aspectul cuvântului ,,sinonim’’ și semnificația acestuia , astfel el este cheia rezolvării problemelor noastre. Încearcă să găsești mereu un sinonim cuvântului pe care nu-l înțelegi sau a frazei care sună prea extravagantă în momentul examenului. Mulți dintre noi incearcă premisa ,,fie ce va fi’’, însă dacă am avea puțină conștientizare și răbdare asupra situației în care ne aflăm , mereu va exista o cale de rezolvare indiferent de situație.

   Astfel , în ceea ce privește următorul examen la care veți participa , ar fi extrem de benefic sa aplicați câteva dintre sfaturile propuse în rândurile de mai sus!

← Postări vechi

Blog's

RSS

Ce reprezintă educația ?

    Indiferent despre ce fel de educație vorbim, fiecare dintre noi suntem posesorii uneia dintre aceste tipuri de formare care a luat naștere de-a...

Citește mai mult

Ce facultate să urmez?

   Atunci când se apropie sfârșitul studiilor liceale,  fiecare dintre noi și-a pus întrebarea firească: ,, Oare înspre ce facultate mă voi îndrepta?’’.Unii dintre noi...

Citește mai mult