Sfaturi pentru bacalaureat !

 

Pentru că se apropie sesiunea examenului de Bacalaureat, m-am gândit să fac un articol în care aș putea oferi câteva sfaturi celor ce susțin proba la Limba și Literatura Română și să precizez câteva elemente de care să țină cont, pentru a se încadra cât mai bine în baremul de evaluare.
La fel de IMPORTANT este TIMPUL.

TIMPUL ESTE CHEIA CĂTRE SUCCES

 

Rezumă-te doar la materiile necesare pentru examen

 

  Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru bac. Aşadar, încetează să înveţi la muzică sau să pierzi timpul făcându-ţi temele la religie. Nimănui nu-i pasă de asta. Când vei avea în faţă subiectul de bac pentru română nu te va întreba nimeni care sunt reprezentanţii Clasicismului. Crede-mă pe cuvânt. Dacă îţi plac anumite materii, go for it, dar nu trebuie să tai din timpul de învăţat pentru bac şi să îl dedici unor ore care nu îţi folosesc.

Du-te la ore, dar foloseşte-le în avantajul tău

 

Toată lumea ştie că dacă eşti clasa a XII-a vei avea examenul de bac. Chiar şi profesorii de sport, care te obligă să vii mereu cu echipament, crede-mă. Este indicat să nu lipseşti de la ore, mai ales dacă nu înveţi pentru ele. Sau dacă nu ai o mătuşă doctor care să îţi facă rost de scutiri. Oricum, ideea e că în orele unde ştii că nu ai de învăţat poţi să iei la tine un caiet sau câteva teste pe care le poţi rezolva la o materie de bac. O prietenă făcea mereu teste de geografie, chiar o ajutau acele ore de şcoală să mai poată repeta.

 

3.Nu lăsa pe ultima sută ROMÂNA

 

 Mi-aş fi dorit să îmi dea cineva acest sfat! Cunosc pe cineva care s-a apucat cu  o lună înainte de bac de învăţat la română. Când a văzut câte comentarii erau, s-a panicat. I-am propus să-și programeze pe zile ce are de învățat şi a reuşit. Nu a învăţat nimic, doar citea lecţiile de pe caiet la fiecare operă în parte. Greu, nu? Cu ajutorul manualelor noastre totul devine mai SIMPLU și mai UȘOR. Esenţial e să ştii subiectul la fiecare roman şi cel puţin o strofă din poezii, ca să ai de ce să te legi. Totuși eu te sfătuiesc să înveți cum ar trebui din timp.

 

Ia-ţi gândul că "Îl trec oricum, fac de 5-6"

 

Deci, chiar nu poţi să iei bacul dacă nu îţi dai cât de cât interesul. În niciun caz nu te gândi că se va copia în masă. Dacă ai noroc de supraveghetori permisivi poate vei putea să şopteşti un răspuns, două, cu cel din faţă, dar atât. Eu însă recomand să nu rişti. Uite, spre exemplu poți să înveți simplu, rapid și ușor cu manualele noastre. Dacă nu ai făcut-o încă să știi că mai ai timp. Achiziționeză-ți materialele perfecte de pe care poți învăța pentru bacalaureat. Încearcă cartea pentru Limba și literatura română dând click AICI .

Învaţă puţin, dar zilnic

 

Nu încerca să faci liste interminabile cu program de învăţat pe zile, pentru că nu îl vei respecta. Fă un program simplu pe zile, adică, de exemplu, azi lucrez DOAR la geografie, iar mâine doar la română, matematică etc. Nu încerca să faci puţin din toate, pentru că te vei aglomera şi în mintea ta se va crea haos. Total. Câte puţin din fiecare şi în câteva luni vei reuşi! Totodată noi te așteptăm și pe Instagram unde poți să ne vezi postările educative atât din punct de vedere psihic și strategic.

 

Multă baftă şi aştept părerile voastre cu privire la aceste sfaturi şi, bineînţeles, dacă aţi trecut de această experienţă şi doriţi să spuneţi alte păreri, sunteţi invitaţii mei!

Ne revedem, Luni, 24 ianuarie cu un nou articol, dar până atunci spor la învățat. 

← Postări vechi Postări noi →

Blog's

RSS

Înțelegerea textului este un aspect important?

     De cele mai multe ori oamenii greșesc pentru că nu au înțeles adevăratul sens al unui cuvânt. ,frază sau text. Astăzi vom aborda...

Citește mai mult

Ce reprezintă educația ?

    Indiferent despre ce fel de educație vorbim, fiecare dintre noi suntem posesorii uneia dintre aceste tipuri de formare care a luat naștere de-a...

Citește mai mult