Cum putem reține pe termen lung?

    De-a lungul timpului și a tuturor perioadelor cotidiene care au trecut , oamenii de știință au studiat îndeaproape funcțiile cognitive ale creierului uman ajungând la o concluzie definitorie : există mai multe forme și tipuri de învățare atunci când este vorba despre reținerea informației.  Fiecare persoană își creează singur propria sa formă de învățare , chiar de la o vârstă fragedă , iar aceasta se extinde  pe măsură ce ne dezvoltăm. De asemenea , în acest proces de dezvoltare a capacității de învățare , au un impact deosebit și alți factori din jurul nostru precum familia , modul în care am fost crescuți și învățați să tratăm o situație .

    După cum spuneam , oamenii care au realizat aceste studii au constatat prezența mai multor forme de învățare , clasificându-se după cateva criterii astfel: de scurtă sau lungă durată , conștientă sau inconștientă , verbală sau nonverbală. Ideea centrală a acestor criterii , este ca fiecare persoană să își găsească forma de învățare care i se potrivește cel mai bine , cea cu care simte că are o conexiune instinctuală.

    Cu toții ne dorim o memorare de lungă durată a informației , iar acest lucru este posibil doar dacă există ambiție și răbdare.

    Creierul uman se adaptează unei situații , dacă aceasta se întâmplă în mod repetat iar  astfel va lua naștere rezultatul mult dorit. Indiferent despre ce tip de  informație vorbim , fie ea  eseul de  la limba și literatura română sau un proiect la locul de munca , abordarea este aceeași: structurarea materiei din cele mai esențiale idei și analizarea acestora.

    Prin urmare , fiecare dintre noi putem dobândi o memorie îndelungată și sănătoasă cu puțin efort, dorință și ambiție. Învățarea te va ajuta să te dezvolți din toate punctele de vedere pe parcursul întregii vieți !

← Postări vechi Postări noi →

Blog's

RSS

Înțelegerea textului este un aspect important?

     De cele mai multe ori oamenii greșesc pentru că nu au înțeles adevăratul sens al unui cuvânt. ,frază sau text. Astăzi vom aborda...

Citește mai mult

Ce reprezintă educația ?

    Indiferent despre ce fel de educație vorbim, fiecare dintre noi suntem posesorii uneia dintre aceste tipuri de formare care a luat naștere de-a...

Citește mai mult