De-a lungul timpului și a tuturor perioadelor cotidiene care au trecut , oamenii de știință au studiat îndeaproape funcțiile cognitive ale creierului uman ajungând la o concluzie definitorie : există mai multe forme și tipuri de învățare atunci când este vorba despre reținerea informației. Fiecare persoană își creează singur propria sa formă de învățare , chiar de la o vârstă fragedă , iar aceasta se extinde pe măsură ce ne dezvoltăm. De asemenea , în acest proces de dezvoltare a capacității de învățare , au un impact deosebit și alți factori din jurul nostru precum familia , modul în care am fost crescuți și învățați să tratăm o situație .
După cum spuneam , oamenii care au realizat aceste studii au constatat prezența mai multor forme de învățare , clasificându-se după cateva criterii astfel: de scurtă sau lungă durată , conștientă sau inconștientă , verbală sau nonverbală. Ideea centrală a acestor criterii , este ca fiecare persoană să își găsească forma de învățare care i se potrivește cel mai bine , cea cu care simte că are o conexiune instinctuală.
Cu toții ne dorim o memorare de lungă durată a informației , iar acest lucru este posibil doar dacă există ambiție și răbdare.
Creierul uman se adaptează unei situații , dacă aceasta se întâmplă în mod repetat iar astfel va lua naștere rezultatul mult dorit. Indiferent despre ce tip de informație vorbim , fie ea eseul de la limba și literatura română sau un proiect la locul de munca , abordarea este aceeași: structurarea materiei din cele mai esențiale idei și analizarea acestora.
Prin urmare , fiecare dintre noi putem dobândi o memorie îndelungată și sănătoasă cu puțin efort, dorință și ambiție. Învățarea te va ajuta să te dezvolți din toate punctele de vedere pe parcursul întregii vieți !